perjantai 5. syyskuuta 2014

Nosto: Constables - Silver SpursOn olemassa kappaleita, jotka vaativat aikaa ja kuuntelukertoja, jotta ne todella pääsevät kiemurtelemaan ihon alle ja sitä kautta tekemään vaikutuksen. Kuitenkin on myös olemassa kappaleita, kuten Constables-yhtyeen uusi single Silver Spurs, joka nappaa niskalenkin kuuntelijasta heti ensimmäisen viiden sekunnin aikana eikä sen jälkeen enää irroita otettaan. Ei auta kuin valssata mukana, kun Constables vie ja määrää tahdin.

Haluan nostaa yhtyeelle hattua, koska jätkät ovat tehneet ihan ilmiömäistä duunia. On hienoa kuulla musiikista se, miten paljon kaverit ovat tehneet musiikkinsa eteen työtä. Vaikkei vielä tässä vaiheessa näin nuoren yhtyeen kohdalla voi puhua kovin laajasta tuotannosta, on silti merkille pantavaa, millaisia edistysaskelia yhtye on ottanut jokaisen julkaisunsa välillä. Constablesin musiikista kuule sen, miten kunnianhimoisesti ja määrätietoisesti yhtye pyrkii kehittämään musiikkiaan ja viemään sitä eteenpäin. Se on piirre, jota suuresti arvostan ja jonka todella toivon vievän yhtyeen vielä pitkälle.

En tiedä, kuka yhtyeen aiemman tuotannon on äänittänyt ja tuottanut, mutta maininnan arvoisen suorituksen on tällä uudella singlellä tehnyt Kane Kaspar Heinonen tuotanto- ja äänityspuolella. Yhtye ei kuulosta enää miltään demobändiltä, joka pyrkii isommille lavoille soittamaan, vaan yhtyeeltä, jonka kuuluu soittaa isommilla lavoilla, isommalle yleisölle.

Facebook-sivuillaan yhtye esittää toiveen, että Silver Spursia kuunneltaisiin Spotifyssa, jotta jätkät pääsisivät lähtemään kappaleen tuotoilla bisselle. Voin luvata, jos Constables jatkaa tulevalla levyllään yhtä hyvällä linjalla kuin singlelohkaisullaan, on bisserahat tuota pikaa kavereiden taskuissa. Tällainen musiikki löytää varmasti yleisönsä. Jos ei muuten, minä ainakin lupaan luukuttaa tulevaa levyä edes sen yhden bissen verran.

Constables tulee, ota koppi!

2 kommenttia:

  1. Jos en ihan väärässä oo, niin Kane Kaspar Heinonen on tuottanu ne aikaisemmatkin Constables-julkaisut. Ei nekään mun mielestä ihan autotallidemojutuilta oo kuulostanut :)

    VastaaPoista
  2. Ahaa, enpäs tiennyt! Koitin kyllä nopeasti tsekata kuka aiemman tuotannon on hoitanut. Eikä tosiaan aiemminkaan huonolta kuulostanut, mutta kyllä mun korvaan kuulosti nyt paremmalta, mistä halusin tekstissäni antaa kiitosta.

    VastaaPoista