lauantai 13. syyskuuta 2014

Nosto: The Stillwalkers - Tabloids and Polaroids


Melodista indierockmusiikkia, jota ajan hampaan on mahdotonta purra, ei ole koskaan liikaa. Juuri sellaista tarjoilee Suomen Turusta ponnistava The Stillwalkers, joka tuo mukanaan syksyiseen jokirantaan palasen Lontoota ja brittiläistä ilmapiiriä. Yhtyeen tuore single Tabloids and Polaroids on helppoa sulateltavaa, muttei suinkaan yhtä helposti unohdettavaa.

Kappaleen melodiassa on tietynlaista syksyistä melankoliaa – ei surullista, vaan sellaista tyynnyttävää ja rauhallista tunnelmaa, joka vallitsee silloin, kun sisällä seuraa, miten vesipisarat ropisevat kattoikkunaan. Vaikkei kyseisessä tapahtumassa paljoakaan ole seurattavaa, silti se kahlitsee paikoilleen ja täysin tiedostamatta jää aloilleen ihastelemaan. Tabloids and Polaroids kappaleessa toimii samanlainen ilmiö. Vähäeleinen kappale lumoaa kuuntelijan samoin, kuten syyssade. Vaikka kappaleen tuntee jo muutaman kuuntelukerran jälkeen läpikotaisin, silti jokainen kerta tuntuu yhtä lumoavalta, vaikka kaikki, mitä tapahtuu on tuttua ja tiedossa. Kappaletta voi kerta kerran jälkeen kuunnella aina ja uudelleen täysin kyllästymättä. Eihän vesisateen ihasteluunkaan tunnu koskaan kyllästyvän, vaikka kyseessä onkin yksi kaikkien aikojen tutuimmista ja tavanomaisimmista ilmiöistä.

Ai vitsit, miten tykkäänkään siitä, mitä The Stillwalkers tekee ja miten.

Pistäkää mieleen, The Stillwalkers. Debyyttialbumi on luvassa joskus hamaan tulevaisuudessa, joka ensimmäinen single Tabloids and Polaroids on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti