torstai 11. syyskuuta 2014

Tuoretta tavaraa: Paleface - Snaijaa (feat. Tuomo)


Hieman kevyemmällä otteella tehtyjen projektien, Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana ja Nyt Kolisee, jälkeen Paleface palasi tutumman tuotannon pariin ja yhtä yhteiskuntakriittisenä kuin aina ennenkin. Jotain kuitenkin syrjähypystä jazzin maailmaan on jäänyt matkaan. Nimittäin vierailijana kappaleella esiintyvä Tuomo Prättälä, joka tuo kappaleeseen omanlaistaan soulahtavaa letkeyttä.

Tuttuun tapaansa Paleface kyseenalaistaa, noh vähän kaiken, mikä on meille tuttua meitä ympäröivästä maailmasta. Karri Miettisellä on kuitenkin erityinen kyky julistaa sanomaansa kappaleillaan siten, etteivät ne jää ainoastaan artistin omaksi purnaukseksi, vaan saavat aidosti ja oikeasti kuuntelijankin ajattelemaan vähän tarkemmin sitä, missä oikein nyt mennään. Sekä Snaijaa- että Mull' on lupa -singleä yhdistää yksi yhteinen teema: Karri Miettinen on vakuuttunut siitä, että meitä kusetetaan, ja huolella. Nyt Paleface haluaa, että myös sinä havahdut siihen.

Pakko sanoa, että Karri Miettinen on kyllä karismaattinen kaveri, joka osaa esittää asiansa. Palefacea kuunnellessa tulee usein sellainen olo, että pitäisi tempaista soihtu käteen ja nousta barrikadeille. Aina en edes ole varma, minkä vuoksi, mutta pitäisi kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti